Our five-floor building in Mayfair is home to our scientists and staff and is a welcome destination for visitors. We renovated the Grade II* building—from seminar room to sun deck—with support from the Garfield Weston Foundation, the Rose Foundation and the Pilgrim Trust.

  • LQ placeholder

    Outside

    The London Institute occupies a stand-alone, five-floor building from the mid-18th century, one of 66 Grade II* listed buildings in Mayfair.

  • LQ placeholder

    Outside

    Located at 35a South St, our building was acquired by the Thomas Goode estate in the 19th century and is the oldest building on the block.

  • LQ placeholder

    Outside

    Founded in 2011, the London Institute for Mathematical Sciences is a private academic research institute for curiosity driven science.

  • LQ placeholder

    Basement

    This room for postdocs was recently renovated with support from the Rose Foundation, providing natural light and access to the cellars.

  • LQ placeholder

    Basement

    Our basement kitchen, in oak and marine stone, is available to all for coffee, cooking and catering for meetings. In opens to the cellars.

  • LQ placeholder

    Basement

    Pictures of London, the original Cavendish and other scientific institutes serve as reminders of our regional and scientific heritage.

  • LQ placeholder

    Ground floor

    A central stairwell links the five floors of the building, which was originally built as a house at around the time of Newton’s death.

  • LQ placeholder

    Ground floor

    The heart of the Institute, known as the blue room, is used for public seminars, private meetings, blackboard chats and evening drinks.

  • LQ placeholder

    Ground floor

    Our working 18th-century fireplace is used throughout the year. The classical lamp in relief on the lintel forms the Institute's seal.

  • LQ placeholder

    1st floor

    In this large office we kept the original room-height sash windows and working fireplace. It mimics a room in Château St-Victor-la-Coste.

  • LQ placeholder

    1st floor

    The colours here reflect the dark green shutters on plaster-pink typical of Venice. It is the first office to have a honed slate blackboard.

  • LQ placeholder

    1st floor

    Like all rooms on this floor, this one—in setting plaster—is a variation on red. We moved the door to reflect the original building plan.

  • LQ placeholder

    2nd floor

    Two high windows in this classical office fill it with light. Its size makes it useful for meetings as an alternative to the seminar room.

  • LQ placeholder

    2nd floor

    This intimate office, in green like the other rooms on this floor, has a view over Mount St gardens, a hidden getaway from the Institute.

  • LQ placeholder

    2nd floor

    This quirky office with under-stair nook is used by visiting scientists and research students. It also houses our parallel computing setup.

  • LQ placeholder

    3rd floor

    This large room, which houses the Institute's developers and technology incubator, offers commanding views across Mayfair's rooftops.

  • LQ placeholder

    3rd floor

    After extensive renovation of its sloping floor, this office, with its access to the en-suite bathroom, is ideal for overnight stays.

  • LQ placeholder

    3rd floor

    Whether you work overnight or cycle to work, this limestone and oak bathroom and shower helps you get back onto—or off—the saddle.